Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
60% Garnatxa Negra, 40% Carinyena Roja (Carignan)
Roca del Crit behoort tot de beste wijnen van D.O. Empordà
Deze rode wijn is geproduceerd door Gallina de Piel met wijnmaker David Seijas Vila, een bodega gelegen in een gebied dat de zee met de bergen verbindt; Cap de Creus National Park (bij Rosas). De bodems van de wijngaarden liggen 100 meter boven zeeniveau en bevatten zand en klei.
Roca del Crit heeft 12 maanden gerijpt op Frans eikenhout en is vol en expressief. De aroma's doen denken aan rijp rood fruit, tabak, drop, mineralen en een vleugje vanille. De afdronk is zacht en lang.
Goede combinatie met rood vlees, wild, gevogelte, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Uitstekend op dronk., maar kan zich tenminste tot 5 jaar na de oogst nog verder ontwikkelen.
De optimale serveertemperatuur voor deze wijn is 16°C.
PENIN:
Colour: kersenkleur
Nose: complex, expressief, kruidig, mineraal, rijp fruit
Palate: elegant, vol, lang, persistent
Smaakprofiel | Rood: middelzwaar & fruitig |
---|---|
Combineren met | Pizza |
Wijnsoort | Rood |
Wijnhuis | Gal |
Wijnstreek | Emporda DO |
Druivensoort | Cariñena / Mazuelo, Garnacha tinta |
Alc. vol. percentage | 15.0 |
Inhoud in cl | 75 |