Cookies

Spanjewijn maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken ze om je de beste gebruikerservaring te geven. Als je onze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je alle cookies op deze website accepteert.

chevron-down
Marketing cookies worden gebruikt om bezoekers op websites te volgen. De bedoeling is om advertenties te tonen die relevant en boeiend zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
chevron-down
Geeft toestemming voor het verzenden van gebruikersgegevens met betrekking tot advertenties naar Google.
chevron-down
Geeft toestemming voor gepersonaliseerde advertenties.
chevron-down
Voorkeurscookies stellen een website in staat om informatie te onthouden die de manier waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, verandert, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Top Parker wijnen

Robert Parker is sinds jaar en dag de meest invloedrijke wijncriticus in de wereld. Hij startte in 1978 het toonaangevende wijnvakblad The Wine Advocate waarvan hij ook jarenlang hoofdredacteur was.
Parker ontwikkelde een classificatiesysteem om de kwaliteit van wijnen zo objectief mogelijk te beoordelen. Een wijn kan op deze manier van 50 tot 100 Parker punten krijgen waarbij wijnen met 90 tot 100 punten tot de allerbesten behoren.

De Parker punten zijn voor bodegas van belang om hun wijnen te promoten en voor wijnconsumenten kunnen ze dienen als gids.

De Parker schaal kent de volgende indeling:

96-100, buitengewone wijnen
90-95, uitstekende wijnen
80-89, bovengemiddeld tot zeer goede wijnen
70-79, gemiddelde wijnen
60-69, wijnen onder het gemiddelde
50-59, onacceptabele wijnen

Lees meer