Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Macabeo, Xarel·lo, Parellada.
Fantastische Cava die een vergelijking met Champagne ruim weerstaat. Aroma's van wit fruit, voorjaarsbloemen, mineralen en een hint kruiden.
Optimale serveertemperatuur: 8-10°C.
The Wine Advocate: about 2008
"The current vintage of the special cuvée is the 2008 Kripta, a classical blend of the local grapes Macabeo, Xarello and Parellada aged in contact with the lees in bottle for a long time, no less than five years, during which time the bottle is closed with a cork (it's usually a crown stopper). Apparently this gives the wine a different character and is the way it was traditionally done. This is a polished Cava with yeast and brioche aromas and a soft palate with clean, developed flavors and integrated acidity. A benchmark for the Cavas with five years in contact with lees."
Luis Gutiérrez, Jun. 2015
René Pluijm ging in 2016 voor het RTL televisie programma Pluijm's Eetbare Wereld op bezoek bij het wijnhuis Agusti Torello Mata en proeft 6 jaar gerijpte Kripta. Hij is euforisch en roemt de zachtgele en briljante kleur, fijne bubbel, getoast aroma, smaak van citrus, rijp fruit, amandel, vanille en mineraal. Pluijm noemt hem "elegant" en "met een geconcentreerde en lange afdronk".