Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot.
Enate Cabernet Sauvignon Merlot is een wijn uit Somontano
Enate Cabernet Sauvignon Merlot is een krachtige complexe rode wijn. Rijp fruit, bergkruiden, "roasted tones" evenwichtige tannines en een smakelijke afdronk.
Uitstekende ombinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
De optimale drinktemperatuur voor Enate Cabernet Sauvignon Merlot is 16°C.
Tasting Notes:
"Full ruby colour. A complex blackcurrant, blackberry aroma with a touch of violet and hints of red pepper, vanilla and herbs. A smooth, rounded palate with a layer of ripe tannins and a full-flavoured, toasty finish. A good balance of acidity will enable the wine to improve in bottle for up to five years.
Serving Suggestions: Hot and cold meats, cheeses and even fish in a rich sauce. Best served between 14 °C and 16°C."
www.enate.es
Bodega Enate is opgericht in 1984.
De bodega bezit 500 ha wijngaarden. Haar missie is: het maken van de beste kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de oude lokale tradities en met behulp van de modernste technologieën.
Bodega Enate concentreert zich op de internationale druivenrassen Merlot, Cabernet en Chardonnay en de typisch Spaanse Tempranillo. Deze bodega maakt 85% rode wijn, 10% witte wijn en 5% rosé.
De wijngaarden liggen aan de voet van de Pyreneeën op een hoogte van 550-600 m boven de zeespiegel. Het klimaat is overdag 34-35°C en ‘s nachts 17-18°C, uitermate geschikt voor de groei van de druiven.
Op de etiketten van de wijnflessen van bodega Enate zijn kunstwerken te zien van de Spaanse avant-gardekunstenaars (Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies en vele anderen). De collectie eigen etiketten wordt tentoongesteld in de eigen galerie van het wijngoed.
The Wine Advocate about year 2017:
"The 2017 Cabernet Sauvignon - Merlot is a heady red with 15% alcohol and developed spicy and minty aromas with plenty of flavors and aromas from the aging in oak. Simple and easy to drink in a voluptuous way. They produce more than 500,000 bottles of this red."
Luis Gutiérrez, 30th Apr 2020