Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
100% Tempranillo.
SAN VICENTE IS EEN TOP WIJN UIT RIOJA
San Vicente heeft 20 maanden gerijpt op Frans (90%) en Amerikaans (10%) eiken.
San Vicente is een krachtige complexe 100% Tempranillo wijn. Rijp zwart fruit, een vleugje kruiden, cacao, "roasted tones", mineralen, prachtige tannines en een zeer goede afdronk.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Nu op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor San Vicente is 16°C.
The Wine Advocate (about 2016):
"The village red 2016 Viñedos en San Vicente de la Sonsierra was produced with Tempranillo, Garnacha and Viura from different vineyards in the village, some of them also bottled separately. It fermented with part full clusters and indigenous yeasts in open stainless steel vats and open-top 500-liter oak vats, where the grapes were foot trodden and pressed in a vertical press. It matured in new and second use 300-liter French oak vats in a natural cave on the slope of the San Vicente Castle for 10 months. This is the only wine that had any noticeable toasty oak, because I guess you have to start with new barrels at some point. It has more color and feels a bit riper than the others, but the ripeness is contained. The palate is medium to full-bodied with noticeable chalky minerality that seems to be a signature from the limestone-rich soils. 2,600 bottles were filled in November 2017."
Luis Gutiérrez, 30th Oct 2020
Penin punten | 95,00 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Wijnhuis | Señorio de San Vicente |
Wijnstreek | Rioja DOCa |
Druivensoort | Tempranillo |
Alc. vol. percentage | 14.5 |
Inhoud in cl | 150 |