
Vall Llach Mas de la Rosa Magnum 150cl 2016
- Gratis verzending boven €350,-
- 30 dagen geld terug garantie
- Spanjewijn krijgt 4/5 sterren






Omschrijving
Carinena, Garnacha.
Vall Llach Vall Llach Mas de la Rosa is een wijn uit Priorat
Druiven afkomstig van meer dan 100 jaar oude wijnstokken.
Celler Vall Llach Vall Llach Mas de la Rosa heeft 16 maanden gerijpt in Frans eiken.
Celler Vall Llach Vall Llach Mas de la Rosa is een volle, complexe rode wijn. Rijp fruit, cacao, een vleugje kruiden, hout tonen "roasted tones", rijpe tannines en een prachtige afdronk.
Uitstekende combinatie met rundvlees, lam, stoofschotels, wild, ossehaas, geroosterd/gegrild vlees, jamon en harde kazen.
Goed op dronk, maar kan zich tot 2024 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Celler Vall Llach Vall Llach Mas de la Rosa is 16-18°C.
The Wine Advocate (about 2013):
"The grand vin here is the 2013 Vall Llach Mas de la Rosa, which is from an ancient vineyard with a 70% slope on llicorella slate planted with Cariñena. They used 5% stems for the fermentation in 225- and 500-liter barriques and stainless steel with indigenous yeasts after a three-day cold soak. It underwent 17-19 days of fermentation with daily punching down of the cap and a post fermentative maceration of 12 days. The wine matured in new 225- and 300-liter French oak barrels for some 16 months. There's obviously superb fruit in here, but the extreme ripeness of the fruit and the creamy oak kind of hide the character of the wine. Having said that, I have noticed much better freshness in all these 2013s, and even some floral aromas fighting to come to the surface. This is a huge, bodybuilder of a wine in an XXL style. I have the feeling the fruit is capable of producing something a lot more elegant. This is very good in its style. ."
Luis Gutierrez, Oct 2016
Meer informatie
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Wijnhuis | Celler Vall-llach |
Wijnstreek | D.O.Q. Priorat |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Carinyena / Mazuelo, Merlot |
Alc. vol. percentage | 15 |
Inhoud in cl | 150 |
Flesinhoud in cl | 150 |
Prijzen & Awards
Geschiedenis Parker-punten