Teso la Monja


Teso la Monja wijnhuisAl in 1870 start de familie Eguren met de wijnbouw. 140 jaar later bezit zij wijngaarden in Rioja, Toro en in gebieden die tot Vinos de la Tierra worden gerekend. Haar Toro wijnen 'Numanthia' en 'Termanthia' worden bekroond met respectievelijk 98 en 100 Parker punten. In 2007 besluit de familie haar wijngoed (Vega de Toro) en daarmee Numanthia en Termanthia te verkopen aan Moët & Chandon.

In dat jaar koopt de familie uitmuntende oude percelen in Zamora, Valdefinjas en Villabuena aan (Teso la Monja). De wijngaarden liggen op een hoogte van 650m tot 800 m. Alle percelen zijn beplant met 'Tinta de Toro', een met de Tempranillo verwante druivensoort. De jongste stokken zijn 15 tot 60 jaar oud en de oudste tussen de 60 en 100 jaar.

Met het wijngoed Teso la Monja wordt een nieuw wijnproject in Toro gestart.
Romanico, Almirez, Victorino, Alabaster en de nieuwste (en zeer schaarse) wijn Teso la Monja zijn afkomstig van bovengenoemde percelen.

Inmiddels zijn de nieuwe wijnen Bodegas Teso la Monja Almirez en Bodegas Teso la Monja Victorino in de voetsporen van Numanthia en Termanthia getreden.

SINDS 2011 SCOREN ALLE WIJNEN ZONDER ONDERBREKING 90 tot 95 PARKER PUNTEN!

Waarom behoren de wijnen van Teso la Monja tot de top van Toro DO?

Teso la Monja

√  De wijngaarden bevinden zich op de allerbeste locaties in Toro.
√  Oude wijnstokken en goed onderhouden wijngaarden.
√  De beste wijnen worden gemaakt van de beste druiven. 
√  Er wordt voortdurend geselecteerd om de beste kwaliteit te verkrijgen. 

 

 

Teso la Monja wijnen